JOBexpo voor bedrijven

Op zoek naar nieuw talent?

Wacht niet langer tot zij de weg naar u vinden, 
maar zet uw organisatie in de kijker!

 Selecteer op de map de provincie van de school voor een overzicht van de deelnemende bedrijven per school!

Overzicht data JOBexpo-beurs 

 

Concept

JOBexpo zet uw bedrijf in de kijker! Door een succesvolle samenwerking tussen VDAB en HR-kantoor Auxilios, komen bedrijven en technische young potentials met elkaar in contact.
Via dit uniek project kunt u meebouwen aan de opwaardering van het technisch onderwijs.

Voorafgaand aan de beurs worden de leerlingen door middel van een sollicitatietraining, gegeven door een HR-consultant van Auxilios, klaargestoomd om hun competenties aan u te presenteren.

Tijdens de sollicitatiebeurs komen de studenten rechtstreeks bij u leren solliciteren, dit kan spontaan of aan de hand van actuele vacatures binnen uw bedrijf. Uw sollicitanten worden zorgvuldig geselecteerd door zoveel als mogelijk een match te maken tussen de voorkeursprofielen van de bedrijven en de voorkeursbedrijven van de leerlingen. Het is uiteraard steeds mogelijk dat er hierdoor leerlingen langskomen die qua studierichting niet als relevant werden opgegeven. In de eerste plaats is JOexpo immers een pedagogisch project waarbij u de doelgroep en hun verwachtingen i.v.m. de arbeidsmarkt beter leert kennen.

Na afloop van de sollicitatiebeurs kunnen de leerlingen die dit wensen, opnieuw bij uw bedrijf langs komen om zo verder te solliciteren voor een vaste job, vakantiejob of stageplaats. Ook kunnen er reeds contacten gelegd worden in het kader van toekomstige eindwerken.

Waarom deelnemen?

De sollicitatiebeurs is DE gelegenheid bij uitstek om uw organisatie in de kijker te zetten als aantrekkelijke werkgever bij een, voor u, interessante doelgroep.

Door uw deelname aan JOBexpo creëert u extra naambekendheid in uw eigen regio.

U ontmoet de young potentials in een iets lossere, meer informele sfeer, waardoor u vaak een andere kant ontdekt die u op traditionele sollicitatie-interviews niet ziet.

U ontdekt hoe uw concurrenten zich profileren binnen de arbeidsmarkt en kunt hierdoor wervingscampagnes sterker aanpakken.

Op één dag kunt u op één plek contacten leggen die de basis vormen van uw kandidatennetwerk voor de invulling van uw toekomstige stages, vakantiejobs en vacatures.

Voor een kleine prijs van 341 EUR per beurs (excl. BTW) komt u op één middag met tientallen technische talenten in contact.

VOKA en de deelnemende technische scholen en de bedrijven die reeds aan eerdere edities van JOBexpo hebben deelgenomen zijn het erover eens dat dit initiatief een toonbeeld is van hoe het contact tussen onderwijs en bedrijfsleven kan worden gestimuleerd.

Waarom nu al inschrijven?

De plaatsen per beurs zijn beperkt. Wees dus snel!
Daarenboven kunnen de leerlingen hun voorkeur geven om te leren solliciteren bij uw bedrijf.

Contact

Team JOBexpo

teamjobexpo@jobexpo.be

051 22 06 59

 

JOBexpo maakt deel uit van Auxilios, uw externe personeelsdienst.