JOBexpo voor leerlingen

Wat na je studies?

Profileer jouw troeven op de arbeidsmarkt!

Selecteer op de map de provincie van jouw school voor een overzicht van de deelnemende bedrijven per school!

Extra sollicitatietips

Concept

JOBexpo vormt de schakel tussen jouw school en de arbeidsmarkt! 

Voorafgaand aan de beurs word je door middel van een sollicitatietraining, gegeven door een HR-consultant van Auxilios, klaargestoomd om jouw competenties aan de bedrijven te presenteren. Deze training gaat door op jouw school en het doel is om je op een interactieve en originele wijze kennis te laten maken met de do’s & dont’s van een sollicitatiegesprek.  Ook wordt tijdens deze training belang gehecht aan de noodzakelijke voorbereiding voor het sollicitatiegesprek. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van waarheidsgetrouwe voorbeelden. Tenslotte geven we een aantal tips mee die handig kunnen zijn bij het solliciteren.

De effectieve sollicitatiebeurs wordt een aantal weken later georganiseerd. In samenspraak met jouw school worden bedrijven gecontacteerd met de vraag deel te nemen aan de beurs. Op basis van jouw voorkeursbedrijven krijg je een aantal bedrijven toegewezen waarbij je zal solliciteren. Na je sollicitaties krijg je onmiddellijk de nodige feedback die van onschatbare waarde is. Deze namiddagsessie heeft een louter pedagogische bedoeling: je bewust maken van, en bijsturen waar nodig. 

Na afloop van de sollicitatiebeurs kan je, indien je dit wenst, opnieuw bij jouw voorkeursbedrijf langs gaan om zo verder te solliciteren voor een vaste job,  vakantiejob of stageplaats. 

Wat kan de sollicitatiebeurs voor jou betekenen?

Je krijgt de kans om jouw sociale vaardigheden verder te ontwikkelen en je wordt klaargestoomd voor sollicitatiegesprekken.

De sollicitatiebeurs is DE gelegenheid bij uitstek om jouw troeven in de kijker te zetten op de arbeidsmarkt.

Je komt in contact met verschillende bedrijven en sectoren, waardoor je na jouw studies gerichter kan solliciteren.

VOKA en de deelnemende technische scholen en de bedrijven die reeds aan eerdere edities van JOBexpo hebben deelgenomen zijn het erover eens dat dit initiatief een toonbeeld is van hoe het contact tussen onderwijs en bedrijfsleven kan worden gestimuleerd.

Contact

Team JOBexpo

teamjobexpo@jobexpo.be

051 22 06 59