JOBexpo corona-proof


JOBexpo gaat digitaal!

Ondanks COVID-19 doen we er alles aan om onze JOBexpo’s te laten doorgaan.

In samenwerking met de scholen werkten we een digitaal concept uit als veilig alternatief. 

Alle JOBexpo’s in het eerste semester worden online georganiseerd. 

De dreiging van Covid-19 daagt ons uit om flexibel en creatief te zijn. Omdat JOBexpo in 5 provincies doorgaat, gespreid over het eerste en tweede semester, betekent dit ook dat we per school, per regio, per moment waarop de beurs doorgaat kunnen bekijken wat kan en niet kan.

 

Voor één keer zal JOBexpo er dus per school anders kunnen uitzien.

 

Enkele weken voor de beurs ontvangen jullie een draaiboek met daarin alle praktische info.

 

JOBexpo’s eerste semester

JOBexpo’s tweede semester

Concept

De beurzen worden in principe allemaal digitaal georganiseerd: gezien het feit dat een JOBexpo heel wat niet-essentiële externen naar de school brengt en meerdere klasbubbels samen brengt op één plaats.
 
Op vraag van de school en mits het naleven van de nodige veiligheidsmaatregelen kan de beurs op school doorgaan. Bij een uitbraak van Covid-19 kan er alsnog geschakeld worden naar het digitale concept.
 
De JOBexpo’s in het eerste semester gaan allemaal online door. Check regelmatig onze website voor meer  informatie over de JOBexpo’s van het tweede semester. 
 
De sollicitatiegesprekken blijven centraal staan in het digitaal concept en gebeuren online tussen recruiter en leerling.

Praktische informatie

Wat blijft behouden?

 
  • De afgesproken beursdatum blijft behouden
  • De matching leerling-bedrijf gebeurt nog steeds door Team JOBexpo. Een aantal weken voor de beurs ontvangen jullie een overzicht van welke leerlingen bij jullie komen solliciteren.
  • Als recruiter vul je een waardeoordeel in over de voorbereiding en het verloop van het gesprek: dit waardeoordeel wordt digitaal aangeboden om in te vullen en wordt na de beurs digitaal bezorgd aan de school.
  • Het pedagogisch concept van JOBexpo blijft centraal staan! Leerlingen leren solliciteren door in de praktijk te oefenen. Elke leerling heeft recht op een volwaardig gesprek en opbouwende feedback over zijn sollicitatieoefening.

Wat zal anders zijn?

 
  • De leerlingen krijgen zelf de verantwoordelijkheid om een moment in te plannen met de toegewezen recruiters om het online gesprek te laten doorgaan. Zij nemen hiervoor het initiatief bij het versturen van cv en motivatiemail.

  • De leerlingen stellen zelf een medium voor (Skype, Zoom, Microsoft Teams…) waarmee ze het online gesprek kunnen voeren. Waar mogelijk is dit per school hetzelfde medium.

  • Mogelijks voorziet de school extra vrije momenten op de dag van de beurs voor leerlingen om gesprekken in te plannen (vb. ook in de voormiddag als de beurs in de namiddag ingepland is). Op die manier krijg je als recruiter de mogelijkheid om de gesprekken meer te spreiden.

Contact

Team JOBexpo

teamjobexpo@jobexpo.be

051 22 06 59