JOBexpo voor directie & leerkrachten

Profileer uw school binnen de arbeidsmarkt als de referentie voor technische profielen!

Selecteer op de map een provincie om te kijken welke scholen reeds deelnemen aan dit unike project.

Concept

JOBexpo vormt de schakel tussen uw school en de arbeidsmarkt! Door een succesvolle samenwerking tussen VDAB en HR-kantoor Auxilios, komen bedrijven met uw technische ‘young potentials’ in contact. Via dit uniek project levert uw school een maatschappelijke bijdrage aan de opwaardering van het technisch onderwijs.

Voorafgaand aan de beurs worden de leerlingen door middel van een sollicitatietraining, gegeven door een HR-consultant van Auxilios, klaargestoomd om hun competenties aan de bedrijven te presenteren. 

Deze training gaat door op school. Het doel is om de zesde- en zevendejaarsleerlingen op een interactieve en originele wijze kennis te laten maken met de do’s & dont’s van een sollicitatiegesprek. Ook wordt tijdens deze training belang gehecht aan de noodzakelijke voorbereiding voor het sollicitatiegesprek. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van waarheidsgetrouwe voorbeelden. Tenslotte geven we een aantal tips mee die handig kunnen zijn bij het solliciteren.

De effectieve sollicitatiebeurs wordt een aantal weken later georganiseerd. In samenspraak met uw school worden bedrijven gecontacteerd met de vraag deel te nemen aan de beurs. De leerlingen krijgen een aantal bedrijven aangeduid waarbij ze moeten solliciteren. Onmiddellijk na deze sollicitaties krijgen de leerlingen de nodige feedback die voor hen van onschatbare waarde is. Deze namiddagsessie heeft louter een pedagogische bedoeling: leerlingen bewust maken van, en bijsturen waar nodig.

Na afloop van de sollicitatiebeurs kunnen de leerlingen die dit wensen opnieuw bij een bedrijf langs gaan om zo verder te solliciteren voor een vaste job, vakantiejob of stageplaats. Ook kunnen er reeds contacten gelegd worden in het kader van toekomstige eindwerken.

Waarom deelnemen?

JOBexpo is dé gelegenheid bij uitstek om uw school in de kijker te zetten als de beste school vol technische talenten binnen uw regio.

U geeft uw leerlingen de kans hun sociale vaardigheden verder te ontwikkelen en ze klaar te stomen voor sollicitatiegesprekken.

Door uw deelname aan JOBexpo creëert u extra naambekendheid voor uw school in uw eigen regio.

Uw school versterkt het eigen netwerk met bedrijven die voor stageplaatsen, gastcolleges en eindwerken interessant kunnen zijn.

U draagt bij tot de heropwaardering van het technisch onderwijs.

Wij organiseren deze beurs kosteloos voor de school.

Waarom nog langer twijfelen? Maak deel uit van dit unieke project!

Contacteer ons voor meer informatie omtrent het organiseren van JOBexpo in uw school.

Enkel de theoretische sollicitatietraining?

Dat kan! Naast het volledige project, bieden wij ook de mogelijkheid aan om enkel de theoretische sollicitatietraining, gegeven door HR-experts, te laten doorgaan.

Contact

Team JOBexpo
teamjobexpo@jobexpo.be

051 22 06 59