JOBexpo voor directie & leerkrachten

Profileer jouw school binnen de arbeidsmarkt als dé referentie voor technische profielen!

Selecteer op de map een provincie om te kijken welke scholen reeds deelnemen aan dit unieke project. Klik door op jouw school om te zien welke bedrijven ingeschreven zijn voor jouw JOBexpo.

Concept

JOBexpo vormt de schakel tussen jouw school en de arbeidsmarkt! Dankzij dit uniek project, dat onderdeel is van HR-kantoor Auxilios, komen bedrijven met jouw technische ‘young potentials’ in contact. Op die manier levert jouw school eveneens een maatschappelijke bijdrage aan de opwaardering van het technisch onderwijs.

Voorafgaand aan de beurs worden de leerlingen door middel van een sollicitatietraining, gegeven door een HR-consultant van Auxilios, klaargestoomd om hun competenties aan de bedrijven te presenteren. 

Deze training gaat door op school. Het doel is om de zesde- en zevendejaarsleerlingen op een interactieve en originele wijze kennis te laten maken met de do’s & dont’s van een sollicitatiegesprek. Ook wordt tijdens deze training belang gehecht aan de noodzakelijke voorbereiding voor het sollicitatiegesprek. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van waarheidsgetrouwe voorbeelden. Tenslotte geven we een aantal tips mee die handig kunnen zijn bij het solliciteren.

De effectieve sollicitatiebeurs wordt een aantal weken later georganiseerd. In samenspraak met jouw school worden bedrijven gecontacteerd met de vraag deel te nemen aan de beurs. De leerlingen krijgen een aantal bedrijven aangeduid waarbij ze moeten solliciteren. Onmiddellijk na deze sollicitaties krijgen de leerlingen de nodige feedback die voor hen van onschatbare waarde is. Deze namiddagsessie heeft louter een pedagogische bedoeling: leerlingen bewust maken van, en bijsturen waar nodig.

Na afloop van de sollicitatiebeurs kunnen de leerlingen die dit wensen opnieuw bij een bedrijf langs gaan om zo verder te solliciteren voor een vaste job, vakantiejob of stageplaats. Ook kunnen er reeds contacten gelegd worden in het kader van toekomstige eindwerken.

Waarom deelnemen?

JOBexpo is dé gelegenheid bij uitstek om jouw school in de kijker te zetten als de beste school vol technische talenten binnen je regio.

Je geeft jouw leerlingen de kans hun sociale vaardigheden verder te ontwikkelen en ze klaar te stomen voor sollicitatiegesprekken.

Door jouw deelname aan JOBexpo creëer je extra naamsbekendheid voor je school in de eigen regio.

Jouw school versterkt het eigen netwerk met bedrijven die voor stageplaatsen, gastcolleges en eindwerken interessant kunnen zijn.

Jouw school draagt bij tot de heropwaardering van het technisch onderwijs.

Wij organiseren deze beurs kosteloos voor de school.

Waarom nog langer twijfelen? Maak deel uit van dit unieke project!

Contacteer ons voor meer informatie omtrent het organiseren van JOBexpo in jouw school.

Enkel de theoretische sollicitatietraining?

Dat kan! Naast het volledige project, bieden wij ook de mogelijkheid aan om enkel de theoretische sollicitatietraining, gegeven door HR-experts, te laten doorgaan.

Contact

Team JOBexpo
teamjobexpo@jobexpo.be

051 22 06 59